dimarts, 1 de desembre del 2009

4.b.2.-Valoració de la WebQuest com a eina per treballar la Interculturalitat

Pel dinamisme que té aquesta eina i l’accessibilitat amb la que hem pogut treballar, trobo que és un recurs molt adient degut a diverses qüestions:

1.-La facilitat de creació i edició de les diverses pàgines, per la seva rapidesa podem incorporar projectes que teníem d’antuvi amb paper.
2.-L’accés quasi immediat que es pot tenir al recurs mitjançant la xarxa essent a l’abast de tothom.
3.-El poder crear els continguts que es volen treballar ad-hoc, la qual cosa és important si per exemple tenim un determinat grup d’alumnes i volem treballar determinada part del món, llengua, continguts. En resum poder adaptar el contingut a treballar a les necessitats que se’ns presenten directament a l’aula. També dotar als alumnes d’eines de intercomunicació per tot el món a través de la xarxa i poder conèixer directament determinades dades interculturals des de diferents punts de vista i localització.
4.-El fet de fer atractiu determinats continguts pel fet de treballar mitjançant l’ordinador. Potser hi hagi alumnes que no tenen accés des de casa seva a Internet i el fet de treballar a l’aula per l’alumnat nouvingut o de segona generació i poder saber que passa al seu país (o al dels seus pares o avis), poder efectuar lectura dins les recerques amb el seu idioma matern si és el cas.
5.-També el fet de poder compartir aquesta eines amb la resta de professionals interessats a treballar les habilitats de caràcter intercultural.

En definitiva una eina molt valuosa per desenvolupar els continguts a tractar des de la vessant de la Interculturalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada